2011. április 6., szerda

Kioszkok Moszkvában

Kioszk Moszkvában
Mind Ukrajnában, mind Oroszországban rendkívül népszerűek a kis kioszkok, ahol valami gyorsan elfogyasztható ételt lehet vásárolni. Azonban míg nálunk Magyarországon a Hamburgeres bódékkal találkozhatunk, addig az előbb említett országokban az un. saurmázó kioszkok hódítottak teret.
A saurma gyakorlatilag olyan mint a gyros, csak nem pitába van belerakva, hanem nagyon vékony (palacsintatésztához hasonló méretre és alakilag ) laposatésztába (tatár eredetű), és ugyanúgy különböző zöldségekkel, hússal és szószokkal rakják tele, majd tekerik fel. Ezt körülbelül 70-90 rubelért vásárolhatjuk meg az utcai árusoktól. Ugyanezeknél a bódéknál kaphatók még döner-természetesen cirill betűvel kiírva:) kebab , gyakorlatilag semmivel nem különböznek egymástól, néhány összetevőtől eltekintve.
Nagyon népszerűek a palacsintázó helyek is, vagy ahol egyszerű töltött tésztaféléket lehet vásárolni. A palacsintázó helyek abban különböznek hogy itt nagyon szeretik a tejföllel, gombával, sajttal, kaviárral vagy lazaccal töltött palacsintákat.
A péksütemények helyett itt olyan sült tésztákat kaphatunk, amelyek neve pirog vagy pirozsok(kisebb) és különböző töltelékkel árulják őket. Nagyon népszerű a káposztával, hússal, gombával, sajttal töltött pirog. A pirog tipikus orosz kelt tészta.
Gyakran találunk olyan kioszkot, amelyben nemcsak saurmát árulnak, hanem grill csirkét is. 

McDonald's



Royal Cheeseburger :)
A hamburger itt egyáltalán nem jellemző, csak a Mcdondaldsban, amely itt cirill betűkkel átírva Makdonald's lesz. Kicsit vicces a cheese burger, chicken és egyéb angol szavakat cirill betűvel
átírva látni. :)
És nagyon sok stardog's (szintén orosz betűvel kiírva) hely van, ahol hot-dogot lehet kapni.
Ezek a kioszkok gyakorlatilag egymás mellett vannak, különösen minden metrómegálló közelében többféle kioszkot is találunk pár lépésre egymástól.
De nem csak ilyenféle kioszkok sorakoznak egymás mellett, hanem természetesen italt, cigarettát, vagy virágot áruló bódékból is válogathat az ember kedve szerint. Sőt, sajtot vagy felvágottat áruló bódék is vannak!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekhez nem szükséges regisztráció.