2011. április 27., szerda

Műkorcsolya világbajnokság

Idén márciusban Japán rendezte volna meg az műkorcsolya vébét, de sajnos a természeti katasztrófák sújtotta ország nem tudta vállalni ezt a szervezést, így Moszkva vállalta el helyette. Április 24-én vette kezdetét az egy hetes rendezvénysorozat, ahol 195 versenyző illetve versenyző-páros vesz részt és a műkorcsolyán kívül jégtáncban is versenyeznek. A vasárnapi hivatalos megnyitó után Hétfőn a férfiak selejtezőjével indult. Április 27-től a döntők kerülnek sorra, majd május elsején ünnepélyes gála zárja a műsort.

Moszkvában a Hodinka-mezőn néhány éve felépített Megasport Sportpalotában (Jégpalota) kerül megrendezésre a vébé, amely 62, 5 ezer négymzetméter és 14 000ember befogadására képes.


Megasport Arena Moszkva - Арена "Мегаспорт"

Legutóbb egyébként Moszkva 2005-ben rendezte meg a műkorcsolya-vébét, akkor az 1956-os olimpiára épített veréb-hegyi Luzsniki stadionban rendezték meg.

Sajnos a magyar résztvevők közül a Hoffmann Nóra Maxim Zavizin nevű párosnak vissza kellett lépniük, mert a sportoló hölgynek vesemedence-gyulladása volt és nem tudtak megfelelően készülni. Helyettük Turóczi Dóra és Major Balázs jégtáncos duó lép fel. És magyar színekben még Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté már a selejtezőkben kezdi a küzdelmet.
A jegyek már hetek óta elfogytak és az árak is a legkülönbözőbb kategóriában voltak kaphatók. A pár száz rubelestől a 10 000 rubelesig és így tovább.

Április 27 szerda: férfi rövid program
páros rövid program

április 28: férfi szabad program
páros szabad program

április 29: női rövid program
jégtánc-rövid tánc

április 30: női -szabad program
jégtánc:szabad program

Május 1: gála


Turóczi Dóra és Major Balázs 2010

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekhez nem szükséges regisztráció.