2011. március 10., csütörtök

Seremetyevói repülőtér Шереметьево

A Budapestről induló Malév és Aeroflot járatok itt szállnak le, és innen is indulnak. A Seremetyevói repülőtér Moszkvától északnyugatra helyezkedik el, a várostól körülbelül 30 km-re.

Nagyobb térképre váltás Seremetyevo műholdkép

Seremetyevoi repülőtér térkép

Régebben Moszkva egyetlen repülőtere volt, ma már rajta kívül még négy repülőtér fogad járatokat. 1959-ben épült, majd az olimpia miatt a 70-es évek végén bővíteni kezdték, 1980-ban át is adták a kibővített részt ez lett a Seremetyevo-2. A repülőtérnek 5 terminálja van A, B, C, D, F a nemzetközi járatok a C, D, F – re érkeznek.
A Check-in az indulás előtt két órával kezdődik kivéve az USA-ba induló járatoknál, itt 3 óra. A repülőtéri kávézók és éttermek nagyon drágák, de a ferihegyi árak után ez nem okoz meglepetést.
Taxival a repülőtérről Moszkva belvárosába jutni 30-60 euróba kerül, érdemes a repülőtéri taxi pultokat igénybe venni, ahol rögzített áron rendelhetünk taxit. A városba vezető úton állandóan torlódás van, érdemesebb az Aeroexpress vonatot használni, aminek a menetideje kb. 30 perc. A vonat a Belorusskaya és a Savelovsky állomáson áll meg Moszkvában, a járatok 30 percenként indulnak, a jegy ára 300 rubel, nagyon jól kiépített, jól működő rendszer, kényelmes, közvetlenül a Belorusskaya metrómegálló mellett helyezkedik el.


Az új D terminál épülete (Seremetyevo)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekhez nem szükséges regisztráció.