2011. március 17., csütörtök

Moszkva leghíresebb szállodája - Radisson Royal Ukrajna



Radisson Royal Ukrajna Hotel
 


Az Ukrajna szállót ma már Radisson Royalnak hívják, de régen és most is Moszkva leghíresebb szállodájaként ismert. Az Ukrajna szálló felírat ma is a főkapu felett szerepel. Sztálin köztudottan rajongott az amerikai felhőkarcolók iránt, e felhőkarcolók moszkvai megfelelője az Ukrajna szálloda. Az épület stílusát gúnyosan sztálinbarokknal is nevezik, Oroszországban ezt a stílust az árnyaltabb szovjet empire-nek hívják. A szálloda 29 emeletes és több mint 200 méter magas, megnyitásakor Európa legnagyobb és legmagasabb szállodája volt.

A szálloda a Moszkva folyó partján áll közvetlenül szemben a parlamentel. Elhelyezkedése miatt mindig fontos szerepet töltött be a Moszkvai politikai életben. Az 1993-as puccs idején itt üléseztek a politikai és hadi szervezetek.

Az Ukrajna szállót 2005-ben adták el, és a homlokzati részt rögtön fel is újították, a teljes helyreállítás 2008-ban fejeződött be, megőrizve az épület eredeti stílusát. A belső tereket és szobákat teljesen átalakították, az átlagos szobaméretet 36 négyzetméterre növelték, de vannak többszobás lakosztályok is.

A Radisson Royalban hat étterem és állandóan működő konyha szolgálja a vendégek kényelmét, emellett fitneszközpont, úszómedence, bálterem, könyvtár, konferenciaközpont, gyermekmegörző is van. Alighanem egyedülálló módon a szálloda saját flottával rendelkezik, több jégtörőjacht is a vendégek rendelkezésére áll. A szállodában forgatták a híres Gorkij park című film egyes jeleneteit.




Itt tájékozódhatsz a pillanatnyi árakról, és további információkat is találhatsz a Radisson Royal Ukrajnáról . A Radisson Royal mellett itt más moszkvai szállodák árairól és szolgáltatásairól is adatokat találhatsz.






Néhány kép a szálloda belső tereiről

Szobabelső - Radisson Royal Moscow


Étterem - Radisson Royal Moscow


Úszómedence - Radisson Royal Moscow

3 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest nem is túl drága, még augusztusban is találtam 64000 Huf-ért szobát, mondjuk én nem mennék ide, de aki bírja a csili-vilit annak megéri.

    Zsolt.

    VálaszTörlés
  2. Névtelen írta...

    Én mondjuk kipróbálnám :) , annál olcsóbbat én se találtam.

    Két főnek 250 Euro végül is nem annyira borzasztóan sok, ahhoz képest no meg a moszkvai árakhoz képest tényleg nem annyira sok.

    and.rei

    VálaszTörlés
  3. Jól jönne egy leírás valami olcsóbb moszkvai szállodáról is.
    Kriszti

    VálaszTörlés

A megjegyzésekhez nem szükséges regisztráció.